Laslo Đere namučio Kverija: Amerika vodi 1:0 posle velike borbe

Priliku za izjednačenje ima Lajović koji igra drugi meč dana sa Džonom Iznerom.

Srpski teniser Laslo Đere izgubio je prvi meč 1. kola svetske grupe Dejvis kupa od Amerikanca Sema Kverija sa 3:1. 

>>>Đoković ipak uradio ono što je dugo izbegavao: Odlučio se za operaciju? (FOTO)

Odlično je startovao mladi Laslo Đere. Baš kao što je i najavio, pokušao je da napravi iznenađenje i uspeo u prvom setu koji je dobio sa 7:6.

Ipak, več u drugom setu iskusni Kveri je dodao gas i uz iskorišćene brejk šanse, lako je stigao do 6:2.

Treći set doneo je još zanimljiviji tenis. Solidan otpor pružio je Đere ali ne dovoljan za dobijeni set. Đere je uspeo da spasi 4 brejk lopte, vrati samopouzdanje ali...ne i da preokrene rezultat.

Četvrti set doneo je najviše uzbuđenja. Pri rezultatu 4:3 za Amerikanca, naš teniser imao je dve brejk lopte koje na žalost, nije iskoristio. Amerikanac je servirao jako dobro i nije dozvolio dvadesetjednogodišnjem Srbinu da se vrati u meč.

Posle 3 sata odličnog tenisa konačan rezultat bio je 3:1 za Kverija, po setovima 7:6, 2:6, 5:7, 4:6.

Posle meča Kveri je bio zadovoljan pobedom i iznenađen odličnom igrom našeg tenisera.

- Bilo je teško ali sam srećom uspeo da pogodim neke dobre lopte. Uvek sam nervozan ali drago mi je kada mogu da pomognem reprezentaciji - rekao je Kveri posle meča.

Sa druge strane, naš teniser žali za propuštenom šansom, ali, kako je istakao, stekao je dragoceno iskustvo.

- Jako težak meč. Stvarno sam dao sve od sebe. Bio sam blizu da preokrenem u trećem setu ali je protivnik u tim trenucima odigrao fantastične poene - istakao je Đere i dodao:

- Ovaj meč će mi sigurno puno koristiti. Nikada nisam igrao protiv tako visokorangiranih igrača. Sada navijam za Ducija (Dušana Lajovića).

Da podsetimo, Amerika vodi sa 1:0, a priliku za izjednačenje imaće Dušan Lajović koji u drugom meču današnjeg dana igra sa Džonom Iznerom.

(S.G.)