Đoković potvrdio da je išao "pod nož": Imao sam operaciju, konačno sam na pravom putu! (FOTO)

Najbolji teniser sveta istakao je da je zadovoljan kako teče oporavak lakta nakon manje hirurške intervencije

Novak Đoković je potvrdio na svom profilu na Instagramu da je imao operaciju i da ide ka oporavku. On je primećen u Švajcarskoj za rukom u gipsu nakon slike sa navijačicom koja je istu objavila na društvenim mrežama.

Informaciju o operaciji u Švajcarskoj otkrili su i mediji iz te države, a sada je potvrdio i sam Novak, koji veruje da će mu hirurška intervencija dati mogućnost da se vrati na teren potpuno oporavljen, kako bi se vratio na vrh svetskog tenisa.

- Hej momci, dugujem vam vesti o mom ooporavk. Poslednje dve godine vučem ovu povredu, a tokom tog vremena sam viđao mnoge doktore. Istina je da je bilo različitih mišljenja, dijagnoza, sugestija... Nije mi bilo lako da izberem kojim ću putem da idem i šta da radim. Prošle sezone sam potrošio 6 meseci u nadi da ću se poptuno oporaviti, ali nažalost osećam i dalje bol.

- Nedostajalo mi je da se nadmećem, to je stvarno u mojoj krvi i morao sam da pokušam na Australijan openu. U svakom slučaju, s mojim timom sam se složio da ću pokušati različite metoda nakon što završim u Australiji, i pre nekoliko dana sam prihvatio da napravim malu medicinsku intervenciju na mom laktu.

- Izgleda da sam na dobrom putu do potpunog oproavka. Ovo je deluje kao dobar put, moram da kažem. Puno učim i zahvalan sam na tome. Uvek sam se brinuo o svom telu i tražio najprirodnije načine za lečenje, a moje telo me je nagradilo sa nekoliko neverovatnih godina na turu. Pozitivan sam i uzbuđen, pratim svoj opravak tako da mogu da se vratim na mesto koje najvie volim, na teren. Nastaviću da objavljujem šta se dešava i hvala što navjate za mene - napisao je Đoković u svom postu na Instagramu.

VIDEO: Đoković je odmah nakon ispadanja sa Australijan opena pričao o mogućoj operaciji i novoj dužoj pauzi

Đoković je zaigrao na Australijan openu nakon 6 meseci pauze. Problem sa laktom javio se i početkom godine, kada je trebalo da učestvuje na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, koji je otkazao u poslednjem trenutku.

U Melburnu nije imao mnogo problema u prvim kolima, ali je u prvom meču gde mu je protivnik pružio ozbiljniji otpor, u 4. kolu protiv Hjeon Čunga, osetio bol u laktu prilikom jednog smeča, i to ga je mučilo do kraja duela, koji je izgubio sa 3:0 posle neizvesne borbe u sva tri seta.

(Telegraf.rs)