Senzacija nad senzacijama: Federer ispao od 175. igrača na svetu! (FOTO)

Kokinakis priredio najveće iznenađenje u Majamiju, od ponedeljka Nadal preuzima vođstvo na ATP listi

Juče Novak Đoković, danas Rodžer Federer!

Ne pamti se kada su Srbin i Švajcarac ispali ranije sa nekog turnira kao što su to u samo dva dana u Majamiju, ali ako se može reći da je Srbin u opasnom padu forme i više nije iznenađenje kad izgubi, Rodžeroov poraz u prvom meču se može okarakterisati kao senzcaionalan.

>>> Đoković doživeo novi težak udarac, 47. teniser sveta ga rutinski počistio! (VIDEO)

Njega je pobedio 175. igrač sveta, Australijanac Tanasi Kokinakis u tri seta, i to posle preokreta - 6:3, 3:6, 6:7!

Federer nikad u poslednjih 15 godina nije izgubio od slabije rangiranog protivnika, pa i taj podatak dodatno daje na značaju velikoj pobedi momka koji je pre samo godinu dana razmišljao da batali tenis zbog čestih povreda...

Dobro je što se predomislio, jer tako ne bi doživeo drugo kolo Majamija i istorijski rezultat koji će pamtiti dok je živ - pobedio je velikog Federera!

Švajcarcu je ovo bio drugi vezani poraz posle 17 uzastopnih pobeda od početka sezone i deluje da se nije na pravi način oporavio od poraza u finalu Indijen Velsa od Del Potra.

Protiv Kokinakisa Federer je imao 1:0 u setovima, ali je u drugom klonuo - Kokinakis je u tom periodu imao i 4:1, pa i 5:2, na kraju 6:3 za egal i najavu velike borbe u trećem setu.

Tako je i bilo, rasplamsalo se u setu odluke u kojem je taj-brejk odlučio: poveo je Australijanac 2:0, Federer "okrenuo" na 3:2, potom je Kokinakis odgovorio sa tri vezana poena, a onda, pošto je prepustio protivniku jedan - sa dva uzastopna poena rešio meč!

Federer ovim porazom ne samo da je izgubio šansu da odbrani pehar, već i prvo mesto na ATP listi na kom će od ponedeljka biti Rafa Nadal.

(Telegraf.rs)