Agasi otvorio dušu o Đokoviću: Dao mu je savet kako da ne "prsne" emotivno i upozorio ceo teniski svet šta ga čeka!

Nekadašnji trener srpskog asa veruje da će on i dalje dominirati godinama i da će osvajati još velikih trofeja

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Andre Agasi, dao je intervju za Tenis 365 povodom Noletove četvrte titule na Vimbldonu u kome je upozorio sve njegove rivale da bi Srbin u kratkom vremenskom roku mogao ubrzo da bude ponovo na vrhu.

>>> A šta da Novak nije imao tako "zlog oca"? (VIDEO)

- Gledao sam Đokovića i ukoliko može da pronađe pobednički put, ponovo to će biti loša vest za sve, jer je talenat i dalje tu. Ima neverovatno samopouzdanje i zbog toga sam verovao uvek da može od čoveka koji deluje kao autsajder da postane momak koji apsolutno očekuje da osvoji najveće trofeje.

Definitivno verujem da je pred novakom još Gren slem titula, iako je prethodnih godina imao problema da zadrži apsolutnu dominaciju, siguran sam da će biti u igri za još najvećih titula od ovog trenutka, ako ostane zdrav i duhom i telom.

Intenzivan je za sve, uključujući i za opuštanje. Ima vremena kada se zabavlja i opušta, a onda se prebacuje u režim igre i neverovatno je videti kako to radi. Potpuno je drugačiji u odnosu na to kakav sam ja bio na terenu. Šokirate se koliko se seća detalja o protivnicima i svemu o životu.

Bilo je zabavno upoznati ga i shvatiti način na koji funkcioniše, koji je možda i previše intenzivan za njegovo dobro. Tenis mu je u mislima, telu i srcu. Morate da se pobrinete da više toga izlazi iz vas, inače možete emotivno da puknete.

Nema sumnje da ga vidim na vrhu u još narednih godina, uz osvajanje najvećih trofeja. Takođe, mislim da će njegova igra samo da se poboljša i to je strašno za sve ostale koji razmišljaju o tome.

VIDEO: Teniseri ne znaju šta ih čeka - Novakova majka Dijana posle osvajanja Vimbldona

(Telegraf.rs)