Moćni Novak "melje", precrtao je Čilića za polufinale Pariza! (FOTO)

Svetski broj jedan posle preokreta savladao hrvatskog tensiera

Ništa ne može da zaustavi Novaka Đokovića, Srbin je u novom polufinalu Mastersa u Parizu do kog je stigao posle preokreta protiv Marina Čilića - 2:1 (4:6, 6:2, 6:3)

Nole će u finalu turnira kog je osvajao tri puta preko boljeg iz meča Kei Nišikori - Rodžer Federer (planiran za 22).

Bio je ovo Đokovićev revanš Čiliću za poraz na istom mestu pre dve godine, kada je i polako krenuo njegov sunovrat na ATP listi, međutim daleko je to sada iza sjajnog Novaka koji i rovit, kao što je bio protiv Čilića, igra na atomski tenis.

Iako je Hrvat uspeo da dođe do prvog seta, uz jedan brejk, preostali deo meča bio je slika i prilika moći Srbina koju pokazuje naspram svih rivala.

Vredi podvući ovde da je Čilić uspeo da prekine Novakov fantastičan niz od 30 uzastopno osvojenih gemova.

Superioran je bio naš as, od ponedeljka i zvanično prvi na ATP listi, u drugom setu, u četrvtom gemu "uzeo servis" rivalu, a onda sa mnogo rutine završio set, poravnao rezultat, nagovestio ono što će uslediti u setu odluke.

Velika borba se vodila u "Bersiju" za svaki poen, Čilić je uspeo da "uzme gem" na Novakov servis, za 2:1, ali nije ga materijalizovao na najbolji način - uzvratio je Srbin "ribrejkom" za 2:2!

Fokus je bio na najvišem nivou kod Đokovića u prelomnim trenucima, Čilić je zapretio potencijalnim brejkom u sedmom gemu (za 4:3), ali je desetak minuta kasnije na semaforu stajalo 5:3 za Novaka.

Uspeo je najpre da sa dva vezana poena "poništi" prednost rivala, neutrališe brejk opasnost, a onda i da zada protivniku udarac od kojeg se ovaj nije povratio. Čini se kao da je u tim trenucima Nole "ušao u glavu" Čiliću, delovalo je da apsolutno nije moguće da "ispusti" ovaj meč iz svoje kontrole što se i pokazalo kao tačnim predviđanjem.

Na 5:3 i svoj servis malo ko je u hali, gotovo da nije bilo takvih, Novak je nadmoćno priveo meč kraju - sa tri vetana poena završio posao, potvrdio da je njegova igračka moć ponovo u zenitu.

Na redu je Federer ili Nišikori, svi znamo ko bi bio najbolji rival za spektakularno polufnale.

U drugom, svakako manej atraktivnom polufinalu sastaju se Kačanov i Tim.

(Telegraf.rs)