Vanredna mera Đokovića pred duel sa Nišikorijem: Odložio trening i zatvorio ga za javnost!

Najbolji teniser sveta nije želeo da bilo ko posmatra njegovu pripremu za četvrtfinalni duel

Novak Đoković je odlučio da odloži trening, koji je trebalo da bude održan u 16 časova po lokalnom vremenu na terenu broj 16, koji je dostupan gledaocima. Umesto toga, Đoković će trenirati od 19 časova i 15 minuta na Margaret Kort Areni, ali bez prisustva publike.

Taj trening je bio zatvoren za medije, a iz Novakovog tima nismo dobili informacije zbog čega je to tako.

Nema sumnje da je Novak želeo da mu trening bude u istom periodu kada će igrati i svoj meč protiv Nišikorija, koji je na programu do 19.30 po lokalnom vremenu, odnosno u 9.30 po vremenu u Srbiji.

Ali, tokom meča sa Medvedevim, moglo se videti da Novak ima i fizičkih problema, zbog čega je i kasnije došao na konferenciju posle napornog meča.

- Nisam se osećao baš najbolje u poslednjih dvadeset minuta meča. Igrali smo četiri seta, ali meč je bio takav kao da smo igrali pet. Imao sam bolove u leđima, ali da ne detaljišem jer nije čudno da telo reaguje u ovakvim mečevima. Dobro je što imam dan i po do sledećeg okršaja imam iskustva u sličnim situacijama i znam šta treba da uradim u oporavku - rekao je Đoković posle meča.

Ostaje dilema da li je Novak želeo da sakrije od javnosti, a samim tim i od Nišikorija i njegovog tima, kako izgleda njegov dalji fizički oporavak, ali i taktika za meč protiv Japanca.

VIDEO: Novak Đoković o pobedi nad Medvedevim

(Telegraf.rs)