Novak doveo novog kondicionog trenera: Otišao Fil-Grič, stiže poznati Italijan

Saradnja Srbina i Italijana je ranije bila kratkotrajna

Novi član tima Novaka Đokovića, prvog tenisera planete je kondicioni trener Marko Paniki, italijanski stručnjak, javlja Sport klub.

On je stigao kao zamena za Gebharta Fil-Griča koji je zvanično otišao iz tima pre nekoliko dana, ali je u praksi ova saradnja prekinuta znatno ranije.

- Posle neuspeha na Rolan Garosu, svi smo bili razočarani. Zato je sastav stručnog štaba promenjen. Fil-Grič je posle mnogo godina saradnje prestao da bude član Novakovog tima i uskoro će ga neko zameniti - najavio je Novakov trener Marijan Vajda.

Đoković je na Rolan Garosu stigao do polufinala turnira i tu je izgubio od Dominika Tima, da bi Austrijanac kasnije bio poražen u finalu od Rafaela Nadala.

Italijan je već kratko sarađivao sa Đokovićem u prethodne dve godine. Srpski teniser se trenutno nalazi u Marbelji gde je posle odmora na Korčuli počeo pripreme za nastavak sezone.

Glavni cilj mu je odbrana titule na US Openu, ali će pre toga učestvovati i na Mastersu u Sinsinatiju.

Tu je prošle godine prvi put osvojio trofej i tako kompletirao tzv Zlatni masters, odnosno postao je osvajač svih turnira iz Masters serije.

VIDEO - Srđan Đoković o Novakovom istorijskom uspehu na Vimbldonu

(Telegraf.rs)