Japanac se zbog Novaka preselio u Srbiju, ali mu se tek u Tokiju ostvario san da upozna idola!

Posle godina pokušaja da upozna našeg najboljeg tenisera, Jori Jošida je uspeo - sreo je idola koji mu je promenio život!

Foto: instagram/djokernole

Novak Đoković je imao specijalnog fana u Tokiju, baš posebnog, i silno mu se obradovao. U pitanju je Japanac Jori Jošida, a evo zbog čega je ovaj momak vedrog duha toliko unikatan u odnosu na sve ostale Novakove fanove. 

Zbog jedne stvari naročito: on je četiri godine, samo zbog toga što obožava našeg tenisera, spakovao kofere, "zapucao" iz Japana i odlučio da se preseli u Srbiju u kojoj je proveo četiri godine!

U našoj zemlji je naučio sve, ovladao je srpskim jezikom kao maternjim, igrao je tenis, živeo životom svakog od nas, ali nije mu uspelo ono zbog čega je i prevalio toliki put, promenio život - nije uspeo da upozna svog idola.

Jednostavno, nije bilo prilike.

Konačno, posle godina "traganja" za Novakom, Jošida je uspeo - na svoju, ali i na veliku sreću našeg asa koji je sa oduševljenjem prihvatio poziv Japanca da se druže i odigraju meč. Koliko je ovaj momak "zagrejan" za Srbiju govori i poruka koju je na srpskom ispisao po telu, uz iscrtanu srpsku zastavu: "veliki ćevapi" (prva reč se izmrljala), dok je pozirao sa Novakom na mreži.

- Ovaj momak me je totalno oduševio. Inspirisan mojom sezonom 2011. godine, pitao je oca da li može da ide da živi u Srbiju Joriju. Otac ga je pitao da mu pokaže strast. Ovaj mu je to pokazao i dobio dozvolu. 4 godine je živeo u Pančevu, igrao tenis, učio srpski i nadao se da može da me upozna i odigra jedanput tenis sa mnom. To se nije dogodilo za vreme njegovog boravka u Srbiji ali jeste ovde u Japanu. Privukao mi je pažnju njegov snimak koji mi je pokazao njego prijatelj pre nekoliko dana ovde u Tokiju. Na snimku je pričao srpski i molio me da odigramo tenis jednom jer ima veliku želju da igra na Grand Slam-u. Pozvao sam ga da pogleda moj meč i da posle meča igramo tenis. Upoznao sam mnogo ljudi putujući po svetu, ali ne znam da li sam ikada upoznao nekog ovako strastvenog tenisera sa toliko entuzijazma. Ulepšao mi je dan i učinio da doživim jedinstveno iskustvo koje mi je ispunilo srce radošću i srećom. Jako sam se zabavio i uživao. On priča srpski odlično i vrlo je duhovit. Ovo iskustvo me ne podsetilo koliko treba da budem svakodnevno zahvalan na mogucnosti da tako pozitivno utičem na živote mnogih ljudi. Blagosloven sam i počastvovan - sabrao je utiske o svom novom poznaniku Nole.

Video: Đoković ekspresno do polufinala Tokija, samleo rivala za 50 minuta!

(Telegraf.rs)