Šta za Đokovića znači ispadanje iz Šangaja i kako mu je ženidba Nadala sačuvala 1. mesto?

Novak gubi čak 820 bodova i sada beži Nadalu samo 320 bodova na ATP listi

Foto: Guliver/Lintao Zhang/Getty Images

Novak Đoković je ispao u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju, pošto je bolji od njega bio Stefanos Cicipas sa 2:1 (3:6, 7:5, 6:3).

Pošto je Novak u Šangaju branio titulu i 1.000 ATP poena, ispadanje u četvrtfinalu znači da će izgubiti 820 poena.

Pre turnira u Šangaju Novak je imao 1.140 bodova na ATP listi, ali će sada bežati Nadalu svega 320 bodova.

Rafael Nadal nije učestovao na turniru u Šangaju, zvanično zbog povrede, ali je pravi razlog priprema za svadbu i odmor koji mu je bio potreban posle napora u Njujorku, gde je osvojio US Open.

Svadba je zakazana za 19. oktobar na Majorci, kada bi trebalo da Nadal i njegova dugogodišnja verenica Ćiska Pereljo posle 15 godina veze uđu u bračne vode.

Rafael Nadal i Ćiska Pereljo; Foto: Profimedia/Thunder Press

Pošto Nadal prošle godine nije učestvovao u Šangaju, da je sada igrao u Kini, verovatno bi ovaj Novakov rezultat značio i smenu na 1. mestu na ATP listi. Nadalu bi za to bilo potrebno da uđe u polufinale.

Ali, i sada je Novak u jako teškoj situaciji, jer brani finale Pariza i 600 bodova, a zatim i finale Mastersa u Londonu, gde brani 1.000 bodova. Nadal na tim turnirima nije učestvovao i može samo da zaradi bodove.

Novakova jedina šansa je da trijumfuje u Parizu, a zatim i da trijumfuje u Londonu, kako bi mogao da se nada da će sačuvati krunu do kraja godine.

Nema sumnje da je sada Nadal mnogo bliži teniskom tronu na kraju godine.

Video: Novak neće dalje

(Telegraf.rs)