Dominika Cibulkova završila karijeru! Sve je krenulo od povrede Ahilove tetive...

Tridesetogodišnja bivša četvrta igračica sveta rekla "kraj"

Slovačka teniserka Dominika Cibulkova i nekadašnja članica Top 10 "družine" svetskog tenisa kači reket o klin.

Nekadašnja teška rivalka Jelene Janković i Ane Ivanović i osvajačica osam WTA titula objavila je svoju odluku na svom Instagram profilu.

- Danas sa pomešanim osećanjima imam posebne vesti da vam podelim. Kao što znate, nisam odigrala nijedan turnir mesecima. Sve je krenulo od povrede Ahilove tetive, koja mi je dovela u jedan od najtežih momenata u životu: trebalo je da odlučim šta da uradim sa teniskom karijerom. Posle mnogo razmišljanja i podrške koju sam dobila od porodice i prijatelja odlučila sam da se više ne vratim na teren kao takmičarka. Ovo je trenutak ispunjen mnogim osećanjima. Tugom, strahom od nepoznatog, uzbuđenjem onim što donosi život i budućnost - napisala je Cibulkova.

Zahvalila je roditeljima jer je bila jedno od najsrećnije dece koja su se okušala u tenisu i izrazila žaljenje što više neće osetiti podršku navijača.

U utorak popodne je odlučila da se penzioniše jer baš tada lansira i knjigu o svom teniskom životu. Od rezultata najvećim turnirima, igrala je četvrtfinale Vimbldona tri puta, isto je učinila jednom i na US Openu, a osvojila je završni turnir pre tri godine.

Najveći uspeh joj je finale Australijan opena 2014. godine kada je izgubila od Li Na sa 7:6 i 6:0. Pre deset godina je stigla do polufinala Rolan Garosa. Zbog povrede je odavno ispala iz prvih 100 pa se povlači kao 315. igračica na svetu.

(Telegraf.rs)