Velika ispovest Federera o svojoj porodici: Nikad otkriveni detalji o Mirki i roditeljima!

Švajcarski teniser u velikom intervjuu pričao koliko su supruga, otac i majka imali uticaj na formiranje njegove ličnosti, ali i na karakter koji pokazuje tokom karijere

Rodžer Federer sa suprugom Mirkom; Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer je u Londonu centralna figura posle pobede nad Novakom Đokovićem u borbi za polufinale Mastersa u Londonu, a brojni novinari želeli su ovih dana da dobiju intervju od najtrofejnijeg Gren slem šampiona u istoriji tenisa sa 20 titula.

Federer je u intervjuu za argentinski La Nasion otkrio i neke detalje o privatnom životu, a posebno se osvrnuo na to koliko njegova supruga Mirka ima uticaja na njega.

Oni su se upoznali na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Njihova ljubavna idila traje već 19 godina, a Švajcarac ističe da je supruga imala veliki uticaj na formiranje njegovog karaktera na teniskom terenu.

- Mirka ima veliki uticaj na mene kao ljudsko biće, možda ne na moju igru, ali svakako na moj karakter kao teniskog profesionalaca.

Uvek sam želeo samo jedno

Rodžer Federer i Mirka; Foto: Tanjug/AP

- Drugi igrači imaju jednu ženu tokom godinu dana, a zatim prelaze na sledeću koju su upoznali na izlazu iz noćnog kluba. To može biti zabavno, ali definitivno će vas rastrojiti. Moj život je savršen kakav jeste. U životu sam želeo samo jedno - da budem sa istom devojkom.

Rodžer i Mirka imaju četvoro dece, bliznakinje Milu i Šarlen (10) i blizance Lea i Lenija (5). Federer je uz svoju suprugu sazrevao i ističe da mu je ona olakšala život, jer je uz njega i kada pobedi i kada izgubi.

- Uvek mi je pružala bezuslovnu ljubav, činila je da rastem i sazrevam u prvim godinama karijere, uvek je bila tu za mene, spremna da mi pomogne i olakšava život - bilo da sam pobedio ili izgubio.

Mirka 15 godina nije dala intervju odlukom Rodžera, koji želi da je na taj način zaštiti.

- Zato što ih štitim od štampe. Mi smo uvek tu jedno za drugo. Nadam se da se to nikada neće promeniti. Ona je sjajna, čak i sa decom, menadžerom Tonijem Godsikom i mojim roditeljima - rekao je Federer.

Roditelji su uvek tu za Rodžera, od njih je nasledio iskrenost

Robert Federer (levo), Linet Federer (u sredini) i Mirka Federer (desno) Foto: Guliver/Nick Laham/Getty Images

- Od njih sam nasledio iskrenost. Pošto su očekivali da će mali Rodžer uvek reći ako nešto nije u redu u školi ili tenisu, naučio sam da ne krijem svoje probleme.

Pored toga, Linet i Robert Federer zaslužni su za njegovu veselu prirodu.

- Oni su vrlo otvoreni, naša vrata kod kuće uvek su bila otvorena svima, svi su bili pozvani da jedu ili piju.

Uvek su tu za Rodžera, čak i kada ih pozove u Australiju, dolaze sledećim avionom da mu pomognu.

- Kada pozovem iz Australije jer mi treba pomoć sa decom, oni bi stigli sledećim avionom.

Za kraj, Federer je poručio samo jedno kada su u pitanju njegovi roditelji i supruga.

- Imam sam veliku sreću što ih imam - zaključio je Federer.

Video: Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf.rs)