Nadal preokrenuo protiv Cicipasa, ali mu polufinale zavisi od drugih!

Španac slavio sa 2:1 i sada nestrpljivo čeka duel Medvedev - Zverev

Foto: AP/Tanjug

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:1 (6:7, 6:4, 7:5) u okviru 3. kola grupe ''Andre Agasi'' na završnom mastersu u Londonu!

Nadal je tim trijumfom zadržao šansu da igra u polufinalu, ali će mu za to biti potrebno da Danil Medvedev savlada Aleksandera Zvereva. Španac će tada biti prvi u grupi, a Cicipas drugi.

Ukoliko Zverev bude bolji od Medvedeva - Nadal neće ići dalje. U tom slučaju Cicipas će biti prvi, a Zverev drugi.

Nadal je bio na ivici ambisa posle prvog seta Foto: AP/Tanjug

Nadal je izgubio prvi set u taj-brejku, nakon što do njega nismo videli nijednu šansu za brejk. A tamo je Cicipas, pri rezultatu 4:4, vezao tri poena i došao do prvog seta. Iako nije imao imeprativ pobede, želeo je da upiše drugi međusobni trijumf protiv Nadala.

Španac je u nastavku pritisnuo i sredinom drugog seta je imao dve brejk lopte. Nije ih iskoristio, ali jeste prvu u 9. gemu. Zatim je odservirao za 1:1 u setovima posle tek treće iskorištene set lopte.

Cicipas je sjajno odrigrao prvi set Foto: AP/Tanjug

Tri brejk šanse Nadal je propustio u trećem setu sve do tog 11. gema kada je oduzeo servis Cicipasu i posle dva sata i 54 minuta stigao do željene pobede.

Čak i ako se ne plasira u polufinale, gde bi mu rival bio Rodžer Federer, Nadal će godinu završiti kao najbolji teniser sveta zbog poraza Novaka Đokovića od Švajcarca.

(Telegraf.rs)