Ne smeta mi ako me Nadal ili Đoković prestignu: Federer otkrio što ne bi žalio za Gren slem rekordom

Pomirio se sa tim?

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da ne bi imao problem sa tim ako mu rekord po broju Gren slem trofeja obore Novak Đoković ili Rafael Nadal.

- Bio bih ok s tim. Sećam se koliko sam ja bio srećan kad sam oborio taj rekord i za mene je posebno što sam uspeo da ga oborim, ne da ga zadržim. Biće zanimljivo videti koliko će oni nastaviti da se takmiče. Neverovatni su - kazao je Federer.

On je rekord Pita Samprasa oborio još 2009. godine kada je osvojio 15. od ukupno 20 GS trofeja, pobedom u finalu Vimbldona nad Endijem Rodikom.

U međuvremenu je 2012. godine oborio i Samprasov rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste jer je Švajcarac tada započeo 287. nedelju na prvom mestu na svetu.

Foto: Tanjug/AP

Do danas drži oba rekorda, s tim što mu je Nadal prišao na jedan GS turnir zaostatka pobedom na US Openu, a Đoković trenutno ima 16 titula sa "mejdžorsa".

Švajcarac je nedavno propustio završnicu Dejvis kupa u Madridu, ali je igrao egzibiciju sa Sašom Zverevim u Meksiko Sitiju. Sada je stigao u Ekvador i grad Kito, na velikoj nadmorskoj visini.

- Bio sam na većoj nadmorskoj visini u Švajcarskoj, ali nisam igrao, ovde je nešto novo za nas jer lopta leti više i teže ju je kontrolisati. Emotivno sam doživeo poziv Nikolasa Lapentija i malo mi je krivo što ovde nisam dolazio ranije - objasnio je Federer.

Video: Srđan Đoković o Novakovom istorijskom uspehu na Vimbldonu

(Telegraf.rs)