Kad te Srbija očeliči, spreman si za svet: Srpski teniser objasnio fenomen naših sportista

Miomir Kecmanović objasnio fenomen srpskog sporta

Miomir Kecmanović trenutno je 59. igrač sveta, ali nema nameru da se tu zadržava, već u 2020. želi da ode još niže, možda i u prvih 10 na svetu. Za to ima materijala, samo treba da radi još više, i da svoj juniorski potencijal, kada je bio najbolji na svetu, pretoči u seniorski.

Srbija je mala zemlja, ali ima mnogo uspešnih sportista u mnogim granama, pa i u tenisu (Đoković, Krajinović, Lajović, Kecmanović, Troicki) pa je mladi as pokušao da objasni odakle toliko dobrih sportista,

- Imamo ubedljivo najgore uslove za trening u svetu. Kada sportista sve ovo preživi, očeliči se i ode u svet misli da je mnogo jači. To je naša najveća prednost - kaže Kecmanović za Žurnal i odaje tajnu zašto toliko stranih trenera dolazi kod nas da se sprema za Tur.

Printskrin: Youtube/Sport Klub

- Zato što vide koliko dobrih igrača je poteklo odavde. Ja sam se sprmao u halama gde je bilo i nula stepeni, eventualno jedan. Gde je ledeno i svuda pušta vazduh. Kada iz tih uslova odeš u Švajcarsku gde je sve lepo, toplo, i samo što te ne iznesu na teren, onda vidiš koliko si zapravo jak. Naš mentalitet je drugačiji u odnosu na druge i to je naša prednost - kaže Kecmanović.

Video: Miomir Kecmanović obrisao Zvereva! Da li je ovo Novakov naslednik?

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)