Ja osvojim Grend slem i izgubim volju: Nadalov trener zna zašto su Nole, Rafa i Rodžer najjači ikada

Nije čudo zašto se samo o njima trojici priča kao o najboljima u istoriji

Karlos Moja na servisu, Foto: Printscreen Youtube

Trener Rafaela Nadala Karlos Moja objasnio je da nezasitost i ogromna želja za pobedom razdvajaju Novaka Đokovića, Nadala i Rodžera Federera od svih ostalih na svetu.

Njih trojica zajedno u vlasništvu imaju čak 56 Grend slem trofeja i već petnaestak godina se međusobno "guraju" i smenjuju na vrhu ATP liste.

- Uvek sam bio usredsređen na ciljeve i postao bih demotivisan kada bih uspeo da ih ostvarim. Ja nisam razmišljao da osvojim pet Grend slemova, nego jedan. Cilj je bio da postanem broj jedan, ali ne da ostanem to nekoliko godina - priča Moja i kaže da je posle ostvarivanja zacrtanog, ostajao prazan.

Nešto slično smo mogli da vidimo i kod našeg Novaka Đokovića pre četiri godine, po osvajanju Rolan Garosa, kada je Đoković kompletirao kolekciju osvajanjem sva četiri Grend slema.

Trebalo mu je vremena da se vrati, uspeo je i sada je opet najbolji na svetu. Moja je Grend slem osvojio 1998. godine kada je pobedio na Rolan Garosu, dok je u Melburnu godinu dana ranije igrao finale.

Karlos je bio i prvi na svetu polovinom marta 1999. godine, a u svojoj bogatoj karijeri ima i Dejvis kup iz 2004.

Posle karijere je postao trener i sarađivao je sa Milošem Raonićem, a od 2016. i sa Nadalom.

- Kod njega vidim glad i u ovoj fazi karijere, posle svega što je postigao. S njim sam iz dana u dan, vidim koliko se psihički muči, a onda kada dođe trenutak, nemam pojma odakle dobije snagu. Mislim da se to ne može naučiti, to su prosto geni. Svaki od momaka iz "velike trojke" ima nešto što ga tera da i dalje piše istoriju i tome se najviše divim. Oni osvoje turnir i već misle o sledećem. To ih razlikuje od nas smrtnika - zaključio je Moja.

Video: Zanimljiv program uživo: Najpoznatiji teniseri sveta u razgovoru na Instagramu

(M.LJ)