Đoković stigao u Srbiju i odmah odradio trening

Najbolji teniser sveta se vratio u domovinu i rodni grad

Foto: Telegraf/Promo

Nakon što je više od dva meseca proveo u Marbelji, Novak Đoković je u subotu preko dana stigao u Beograd.

Kada je bilo jasno da se mastersi u Indijan Velsu i Majamiju neće igrati zbog pandemije korona virusa, Đoković je sa porodicom otišao u Španiju gde je bio u izolaciji u Marbelji u kući svog brata.

Pravo sa aerodroma otišao je na trening na svoje terene na Dorćolu.

Novak se u Marbelji pripremao za dolazeća iskušenja i nastavak teniske sezone, sa čim će nastaviti u Beogradu gde će i imati prve mečeve nakon što je sve stalo u martu.

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

Upravo će se u njegovoj organizaciji 13. i 14. juna igrati "Adria Tour" u Beogradu koji je prvi grad gde će se igrati teniski mečevi, nakon čega će isto biti učinjeno i u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Video: Gospodske reči Novaka na prozivke Kirjosa

U organizaciji srpskog tenisera, "Adria Tour" biće održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banja Luku (3/4. jul).

Kako se navodi, uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju, 5. jula gde će Ðoković i Damir Džumhur da odigraju egzibicioni meč.

Pored Đokovića, koji će igrati sve turnire, najveća zvezda ove sportske manifestacije biće 26-godišnji Austrijanac Dominik Tim, treći teniser planete, trostruki grend slem finalista, osvajač 16 ATP pehara, uključujući i jedan iz masters 1000 serije u Indijan Velsu.

Učešće na "Adria Tour" je potvrdio i Bugarin Grigor Dimitrov, teniser kome je treća pozicija na rang listi bila najbolji plasman, a trenutno je 19. igrač na svetu.

(Telegraf.rs)