Azarenka održala čas tenisa 11. igračici sveta

Sabaljenka "pakuje kofere" posle čak pet izgubljenih servisa na meču i samo četiri osvojena gema

Foto: AP/Tanjug

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka pobedila je svoju sunarodnicu Arinu Sabaljenku rezultatom 2:0 (6:1, 6:3) i plasirala se u 3. kolo US Opena!

Iako je ispred sebe imala 11. tensierku sveta, Azarenka je pokazala svu moć koja se posebno ogledala u dominantno odrađenom prvom setu - setu koji je dobila za 28 minuta.

Već u prvom gemu Azarenka je uzela brejk Sabaljenki, a vrlo brzo je na semaforu stajalo 4:0 za nju. Mlađa Beloruskinja je uspela da uzme jedan gem na svoj servis, ali je nedugo zatim i treći put pretrpela brejk za konačnih 6:1.

U drugom setu je viđeno više drame, iako se u jednom trenutku nije činilo da će tako biti. Azarenka je ponovo uzela brejk Sabaljenki (drugi gem) i povela je sa 3:0, ali je dozvolila pritivnici da u 6. gemu servira za izjednačenje. Međutim, umesto 3:3, videli smo novi brejk Azarenke za 4:2.

To je praktično bio kraj za Sabaljenku koja je u međuvremenu s nulom dobila gem za 3:5, da bi Azarenka nedugo zatim i zvanično završila posao.

Ova 27. igračica sveta će u narednoj rundi igrati protiv bolje iz duela Viketi - Sviatek. Podsetimo, Vikeri vodi 1:0 u setovima, ali je meč prekinut zbog kiše.

(Telegraf.rs)