Dimitrov priznao što je otkrio da ima koronu pre finala Adria Tour-a: Mogao sam da ne kažem ništa...

Bugarski teniser Grigor Dimitrov otkrio je zbog čega je javno otkrio da je pozitivan na korona virus tokom letošnjeg Adria Tour-a

Foto: Instagram/grigordimitrov

Dimitrov je svojom objavom, pola sata pre finala vikenda u Zadru, gde je trebalo da igraju Novak Đoković i Andrej Rubljov.

Finale u Zadru je otkazano, isto se desilo i sa čitavim Adria Tour-om, a Đoković se našao na nišanu svih većih medija i bio je predmet kritika.

- Čini mi se da nije trebalo da idem u SAD ali sam morao da testiram sebe. Morao sam da vidim u kakvom mi je stanju telo. Svaki put kad sam hteo da proverim, bilo je po nekoliko koraka napred i možda jedan unazad - opisao je Dimitrov za BBC.

On je u Sinsinatiju i na US Openu ispadao u drugom kolu turnira, a fizički je izgledao loše na oba vikenda Jadranske turneje.

Međutim, nešto bolje je prošlo na turnirima u Antverpenu i Beču gde je Dimitrov stizao do polufinala i četvrtfinala.

Zbog navedenog, smatra da je verovatno bila greška što je otišao na turneju po Americi. Opisao je i kako se osećao zbog korona virusa.

- Osećao sam se mnogo, mnogo bolje, više nisam imao ni dremke ili nešto slično. Ali ima nekih stvari koje su mi se dopadale i zbog kojih sam pomišljao "čoveče, pa nije isto", dobro je. Shvatam to, ali ko zna šta će ova stvar da uradi, ali sve što mogu da se nadam da ne dobijem to opet - kazao je Dimitrov.

On je tokom razgovora za BBC objasnio je zašto se oglasio iz Monaka neposredno pre finala u Zadru, a razlog su deca sa kojima je proveo neko vreme u Beogradu.

- Igrač bi lako mogao da ostane kod kuće i ne kaže ništa, zar ne? Ali sam rekao sebi, to nije u redu. Bilo je mnogo dece oko mene, a ne daj Bože, neka od njih su možda imala zdravstvene probleme i šta bi onda trebalo da radim? Mogu li da živim sa sobom, ne ne mogu - objasnio je Dimitrov.

Video: Laki luzer izbacio prvog tenisera sveta u Beču: Nikad gori meč Đokovića

(Telegraf.rs)