Mediji naseli na lažnu vest da Đoković i FIFA prave tenisku Superligu

Portal koji je izmislio priču priznao je da je to uradio u duhu Dana svetih nevinih

Foto: Marko Jovanović

Mnogi strani i domaći mediji "upecali su se na lažnu vest da će Novak Đoković u saradnji sa FIFA da kreira novo takmičenje - tenisku Superligu.

Takav turnir koji bi navodno trebalo da bude pandan fudbalskoj Ligi šampiona, neće biti napravljen, niti je bilo ikakvih pregovora o tome i sve je izislio portal "Industriadeltenis", koji je prethodnih dana obmanuo i medije u Španiji sa navodima da je Đerar Pike kandidat za predsednika Barselone.

Vest o navodnoj saradnji Đokovića i FIFA je izmišljena povodom Dana svetih nevinih, koji se tradicionalno slavi 28. decembra u državama Latinske Amerike i Španije.

Urednici sajta koji je objavio lažnu vest su dali sebi maštu na volju, pa su čak i pisali koje bi dresove mogao ko od tenisera da nosi u ovom "takmičenju"

- Plan je da teniseri predstavljaju određene fudbalske klubove. Recimo, Rafael Nadal bi kao navijač madridskog Reala mogao da igra za njih, Đoković je poznat kao navijač Crvene zvezde i mogao bi da igra u crveno-belom dresu. Ostaje da se vidi kako će teniski svet reagovati na ovu ideju, ali već postoje dva velika promotera – Đoković i FIFA – navodi se u tekstu o ovoj lažnoj vesti.

Video: Bogatstvo najboljeg tenisera sveta: Sve nekretnine Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)