Direktor AO brani Đokovića: Konačno otkrio šta se desilo sa Novakovim zahtevima za pomoć teniserima

Kreg Tajli na Novakovoj strani

Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Nakon što su Novaka Đokovića svetski mediji napali zbog zahteva za olakšavanje karantina ostalim teniserima koji su bili u Melburnu, direktor ovog Grend slem turnira odlučio je da stane u odbranu našeg tenisera.

Novak je uspeo da osvoji još jedan Grend slem turnir pobedivši Medvedeva 3:0 u finalu. Tokom čitavog turnira Novak je bio na udaru medija, što zbog zahteva koje je uputio pre početka Australijan opena, a čak su ga pojedini kasnije besramno optužili da je lažirao povredu.

Direktor turnira, Kreg Taji je odlučio da nekoliko dana nakon završetka stane u odbranu Novaka Đokovića i da objasni o čemu se radi.

Naime, lista zahteva nije bila namenjena samo za njega, nego je Đoković ovim putem hteo da pomogne svim teniserima i teniserkama koji su imali loše uslove u karantinu.

- Novak nekada kaže neke stvari kojima okrene ljude protiv sebe, ali ono što se zaista dogodilo je da mi je putem Whatsapp-a poslao poruku dok je bio u karantinu u Adelejdu sa gomilom sugestija kako da pomogne i učini boravak lakšim za 72 tenisera i teniserke koji su bili u Melburnu u izolaciji. Pola od toga nije bilo izvodljivo, ali druga polovina jeste. Onda se desilo da je neko ili iz njegovog tima ili iz ATP-a objavio to što je izgledalo kao lista zahteva i pokrenulo potpuno nefer kritiku Novaka, dok smo mi sve vreme imali otvoren dijalog - istakao je Kreg Tajli u razgovoru za Foks Sports, da bi potom nastavio o svom odnosu s Novakom.

- Iza scene, moj i Novakov odnos je uvek bio jako dobar. Čak moram da kažem da je ove godine bio bolji nego ikad, iako je Đoković prošao kroz jako stresan period i trpeo udarce sa raznih strana. On je, na kraju, želeo samo da pomogne drugima, samo što to nekad ne pogodi pravi momenat. Ali, na kraju, on je neverovatan sportista.

(Telegraf.rs)