Sjajna Olga Danilović prebrodila kvalifikacije i domogla se glavnog žreba turnira u Majamiju!

Ona je danas slavila protiv Kristi An u dva seta – 2:0

Foto: AP/Tanjug

Sjajne vesti iz Majamija! Olga Danilović je u poslednjem kolu kvalifikacija uspela da savlada američku teniserku, Kristi An u dva seta (7:6, 6:3) i da tako „upadne“ u glavni žreb, nakon što je prethodno u polufinalu kvalifikacija savladala osmog nosioca Jasminu Paolini u tri seta.

Sve je danas funkcionisalo baš kako treba u igri Olge Danilović. Prvi set dobila je tek posle tajbrejka i velika drame. Pri rezultatu 2:3 je izgubila svoj servis, ali je na sreću uspela odmah da ga vrati, da bi potom napravila brejk i povela sa 6:5, ali je naredni gem na svoj servis izgubila bez osvojenog poena.

U tajbrejku smo videli dosta preokreta, ali je Olga na kraju bila dosta smirenija, pa je ovaj deo igre rešila u svoju korist rezultatom 7:4 i to nakon što je Kristi An tri puta ispustila svoj servis.

Početak drugog seta doneo nam je razmenu brejkova, da bi Olga Danilović konačan udarac svojoj protivnici, koja je trenutno na 121. mestu WTA liste, zadala u šestom gemu. Tada je uzela brejk posle četiri šanse i tako ušla među najbolje teniserke na turu na turniru u Majamiju.

Video: Olga Danilović vežba u karantinu za Australijen open

(Telegraf.rs)