Novak opet oči u oči s teniserom koji ga je prozivao da je folirant i da je lažirao povredu

Tejlor Fric pobedio na startu turnira u Rimu i zakazao duel sa najboljim teniserom sveta

Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković će u drugom kolu Mastersa u Rimu igrati protiv Tejlora Frica, koji je dobro poznato ime za srpskog tenisera. Fric je savladao Danijela Evansa sa 6:3, 6:2 i zakazao duel sa Novakom.

Najbolji teniser sveta je protiv Amerikanca igrao tri puta i sva tri puta je pobeđivao, od toga dva puta na šljaci, a jednom na tvrdoj podlozi.

Njihov poslednji meč posebno je bio upečatljiv, jer se desio na ovogodišnjem Australijan openu u trećem kolu, kada je Novak vodio sa laganih 2:0 u setovima, a onda je doživeo povredu mišića posle proklizavanja, nakon čega je doživeo i kidanje mišića i bilo je pravo čudo kako je uspeo da savlada Frica u pet setova.

Nakon meča, Fric je iskazao sumnju u Novakovu povredu i faktički ga optužio da je folirant.

- U petom setu je delovao dobro... Moram da mu čestitam na petom setu, stvarno je bio dobar. Ni blizu kao u trećem i četvrtom. Servirao je neverovatno, nije promašivao. Da je bio stvarno povređen, ne bi nastavio da igra - rekao je Tejlor Fric na konferenciji za medije.

Nema sumnje, biće interesantno videti duel Đokovića i Frica, posle teških reči koje je Amerikanac izrekao na račun najboljeg tenisera sveta.

Video: Ovako je Novak reagovao posle pobede nad Fricom, nikad luđe slavlje

(Telegraf.rs)