Bravo! Srpski dubl osvojio trofej u Beogradu: Krunić i Stojanović prepustile dva gema rivalkama

Prvi WTA turnir u našem glavnom gradu pamtićemo i po osvojenom peharu srpskih teniserki

Foto: MN Press

Nije "htelo" naše teniserke u singlu, ali u dublu teško da smo mogli da poželimo bolji završetak priče. Aleksandra Krunić i Nina Stojanović uspele su da se domognu trofeja na prvom WTA turniru u Beogradu i to na veoma impresivan način, tako što su dobile polufinale i finale u jednom danu. Posle pobede nad Verom Zvonarevom i Timeom Baboš, naše devojke su u završnom meču prepustile samo dva gema Griti Minen i Alison van Ujtvank - 2:0 (6:0, 6:2).

Meč je potrajao svega sat i tri minuta, a kolika je bila dominacija naših devojka u prvom setu videlo se po tome što su realizovale sve tri brejk lopte koje su im se ukazale na servis protivnica. Na svoj nisu imale nikakvih problema, pa su Belgijanke imale ozbiljnu glavobolju.

U drugom setu, Minen i Van Ujtvank su počele nešto bolje, držale su se uvodnih pet gemova, čak su imale tri brejk lopte na servis Stojanović i Krunić, ali kada to nisu iskoristile, naše devojke su uzvratile na fantastičan način. Dva puta su do kraja oduzele servis protivnicama i ponovo su to činile iz prvog pokušaja. Sveukupno, imale su 5/6 kada je u pitanju realizacija takvih šansi na ovom meču.

Bilo je to pravo iskupljenje za loš posao odrađen u singlu. Krunić je napustila takmičenje već u kvalifikacijama porazom od Reka-Luke Jani iz Mađarske (1:2), dok je Nina Stojanović izgubila od Rebeke Peterson u prvom kolu glavnog žreba, takođe u tri seta (1:2).

Video: Novak i Jelena leteli iznad provalije na Zlatiboru: Đoković zagrlio suprugu i krenuli u spuštanje!

(Telegraf.rs)