Novakov čas tenisa za Tenisa: Đoković pokazao šampionske ambicije na startu Rolan Garosa!

Naredni Novakov rival je iskusni Urugvajac Pablo Kuevas

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa pošto je savladao Tenisa Sandgrena u prvom kolu u noćnom terminu na Filip Šatrije. Srbin je bio bolji od Amerikanca sa 3:0 (6:2, 6:4, 6:2).

Đoković je bio siguran i nije dao ni promil šanse Sandgrenu, koji je delovao motivisano, ali jednostavno protiv najboljeg na svetu nije mogao više od solidnog otpora u drugom setu.

Novak je već na startu meča napravio brejk i zatim do kraja prvog seta još jednom oduzeo servis protivniku i došao do prvog seta sa 6:2.

U drugom je višena ozbiljnija borba. Novak je napravio brejk na startu, a zatim se suočavao u nastavku meča sa čak šest brejk prilika, ali je uspeo da ih sačuva i na kraju je slomio otpor Sandrgena.

To je Amerikanca potpuno slomilo, pošto je Novak trećem setu bio potpuno dominantan. Nakon što je Sandgren poveo sa 1:0 u gemovima, Novak je vezao pet gemova i rešio meč.

Novak nije dozvolio Sandgrenu nijedan brejk tokom meča i pokazao je konstantnost tokom čitavog meča.

Imao je priliku da već na servis Sandgrena reši meč, on je uspeo da spasi prvu meč loptu, ali je samo odložio neizbežno, jer je Novak već u sledećem gemu došao do pobede.

Đokovića u narednoj rundi čeka Urugvajac Pablo Kuevas, 92. igrač sveta, koji je bio bolji od Luke Puja sa 3:0. Interesantno, Novak do sada nije igrao protiv Kuevasa tokom karijere. Novakov naredni meč na programu je u četvrtak.

Video: Tooooo, bolji je od tate: Novakov sin igrao tenis na Dorćolu, Đoković ga bodrio sa klupe

(Telegraf.rs)