Zašto se Novak Đoković poklonio britanskoj princezi posle osvajanja Vimbldona?

Da li je ovaj gest bio neophodan?

Printskrin: Youtube/ESPN

Po završetku meča iz kojeg je Novak Đoković izašao kao šampion Vimbldona (po šesti put), vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton mu je čestitala u prostorijama Ol Ingland Klaba.

Novak je još jednom pokazao koliko je veliki čovek i potpuno poštujući pravila ponašanja sa kraljevskom porodicom, poklonio se pre nego što je uzeo pehar.

Njegov potez izazvao je veliki aplauz prisutnih.

Ipak, zanimljivo je da i sami članovi kraljevske porodice često ne žele da poštuju ova pravila, pa ih i sama Megan Markl često namerno krši, iako Megan više nije u toj priči otkad su ona i njen muž princ Hari.

Tako, na primer, znajući da će sledeća kraljica biti Kejt Midlton, Megan Markl nije smatrala da treba da se klanja kraljici pri svakom susretu.

- Megan i Hari smatraju da su ova pravila zastarela, posebno za generaciju milenijalaca. Njih dvoje poštuju tradiciju, ali žele da imaju određenu slobodu u ponašanju i budućem radu - navodi bliski izvor.

Stoga, Novakov gest prema Kejt Midlton se može smatrati iskazivanjem poštovanja. Možda ovaj gest nije bio obavezan, ali je više pokazao Novakove manire.

Video: Počela proslava Đokovićeve pobede na Novom Beogradu

(Telegraf.rs)