Gojo nemoćan protiv Rubljova, Rusi na pobedu od osvajanja Dejvis Kupa

Solidan otpor je pružio 279. igrač sveta petom na ATP listi

Manu Fernandez

Ruski teniseri nalaze se na pragu osvajanja Dejvis Kupa, pošto su došli do vođstva u finalu protiv Hrvatske zahvaljujući petom reketu sveta Andreju Rubljovu. Hrvati su, kao i protiv Srbije, krenuli sa Bornom Gojom u prvi meč, međutim Rubljov nije Lajović, nije dozvolio iznenađenje, ali se i namučio da skrši otpor 279. igrača sveta. Na kraju, u dva seta ga i slomi - 6:4 i 7:6 (7:5).

Naredni meč igraju Danil Medvedev i Marin Čilić, Rus je veliki favorit i u slučaju pobede podići će prestižni pehar.

Gojo, dosadašnji junak hrvatske reprezentacije u ovogodišnjem Dejvis kupu, odigrao je dobar meč, ali bez prave šanse da ugrozi favoriziranog suparnika. Rubljov je bio izrazito siguran na svom početnom udarcu i konstantno je pretio na servis Goje, koji je "uzeo" prvi put u sedmom gemu prvog seta.

Hrvat je dotad već bio spasio nekoliko brejk-lopti s kojima je bio suočen, a Rubljov je nastavio da pritiska i nakon što mu je pripao prvi set.

U drugom je bila slična priča, ali bez brejkova. Meč je odveden do trinaestog gema u kojem je Rubljov, kao i kroz meč, pokazao nešto više i slavio sa 7:5.

Hrvatski teniser je otvorio taj-brejk dvostrukom servis greškom, ali je i kod 0:2 vratio izgubljeno. Vratio se Gojo i nakon 2:4 poveo 5:4, nakon čega je izgubio tri uzastopna poena i meč.

Video: Đoković o nestanku teniserke koja je optužila potpredsednika Kine za silovanje: To je užasno!

(Telegraf.rs)