Australijski novinar: Prvi put sam u životu srećan što je moja zemlja izgubila

Džejms Mekfirson je imao poruku i za Novakovog mrzitelja Rotenberga

Foto: Shutterstock, Profimedia/Nic Bothma / PA Images

Džejms Mekfirson, kolumnista australijskog portala "Spektejtor", oduševljen je zbog presude Federalnog suda u korist Novaka Đokovića.

Sud u Melburnu je tokom ranih jutarnjih časova doneo odluku da se povuče odluka o oduzimanju vize najboljem teniseru sveta kako bi mogao da učestvuje na predstojećem Australijan openu.

- Ja sam Australijanac. Danas je prvi dan u mom životu kako sam srećan da vidim da moja zemlja u nečemu gubi. Australiji je postala predmat podsmeha u protekle dve godine. Sada to svi znaju. Dovoljno sam star da se sećam kako su izabrani zvaničnici šetali okolo i pretili zdravim građanima koji poštuju zakon - napisao je Mekfirson.

Australijanac je odgovorio i na Tvit američkog novinara Bena Rotenberga, poznatog kao velikog mrzitelja Novaka Đokovića. Novinar Njujork Tajmsa je napisao:

- Povremeni važan podsetnik, Đoković je svu ovu komplikaciju mogao jednostavno da zaobiđe da se vakcinisao kao 97 odsto njegovih kolega - smatra Rotenberg.

Na to mu je Mekfirson odgovorio:

- Da. I sve što je trebalo da uradi je da se odrekne svoje telesne autonomije, i sva ta komplikacija bi bila izbegnuta - zaključio je ironično australijski novinar.

Video: Porodica Đoković zapevala posle Novakove pobede: Iz Srbije dolazim, nikad ne odlazim

(Telegraf.rs)