Krajinović šamara velike u Rimu, Srbin nokautirao i Rubljova za 3. kolo u Večnom gradu

U zaletu je Filip

Foto: MN Press

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u treće kolo turnira u Rimu pošto je savladao sedmog tenisera sveta Andreja Rubljova u dva seta, 6:2, 6:4, dva dana nakon što je porazio još jednog solidno rangiranog svetskog tenisera Tiafoa, takođe posle dva seta.

Jasno je, Filip je u velikom naletu i svašta možemo očekivati od njega u nastavku borbe u Večnom gradu.

Pored Krajinovića, za trofej u Rimu bore se još Novak i Đere, koji će jedan na drugog u osmini finala ukoliko Srbin savlada Vavrinku. Iz konkurencije su ispali Lajović i Kecmanović.

Filipov uzlet protiv Rubljova počeo je sa prvim servisom danas, Somborac je fantastično ušao u meč, Rubljov baš i ne, te je i rezultat posle dvadesetak minuta bio daleko u korist našeg igrača - 4:0!

Jasno, ovakva prilika se nije smela propustiti, Krjainović je do kraja sa mnogo rutine i sigurnosti priveo prvi set kraju i zadao ozbiljan udarac šampionu poslednjeg "Serbia Opena".

I drugi set je u svom povoju praktično doneo rasplet.

Krajinović je u trećem gemu iskoristio sve mane i propuste rivala, odigrao savršeno taj deo meča, došao do 3:1 i ponovo, kao u prvom setu, ljubomorno čuvao stečenu prednost, završio meč onako kako je želeo. Za kraj, Filip je i sebi i navijačima priredio majstorski trenutak, genijalnim "slajsem" gotovo sa osnovne linije iznenadio je Rubljova. Rus to nije očekivao...

Nije sigurno ni očekivao ovako dobru partiju srpskog igrača koji je šeretskim osmehom, samozadovoljan vrhunskim potezom za kraj, odložio svoje oružje i pošao da mu Rus čestita.

Filipa u osmini finala očekuje Fonjinija ili boljeg iz duela Siner - Martinez.

(Telegraf.rs)