Loše vesti: Australijan open neće lobirati da Đokovića puste u zemlju!

Direktor Grend slema u Melburnu ponovio da je Novak dobrodošao na turnir, ali da sve zavisi od odluke vlasti Australije, u koju se turnir neće mešati

Foto: AP/Tanjug

Kako se bliži Australijan open, ponovo je Novak Đoković u žiži javnosti, a vlada i velika neizvesnost da li će on uopšte igrati u Melburnu i 2023. godine, pošto je nakon deportacije dobio i zabranu da se vraća u zemlju naredne tri godine.

Direktor turnira Kreg Tajli nedavno je rekao da postoje veliki izgledi da svi najbolji igrači sveta igraju u Australiji, ali je sada malo "promenio ploču" kada je u pitanju Novak Đoković i sve prebacuje na teren vlasti Australije.

Da li će Novak igrati u Australiji, zavisiće isključivo od odluke nove vlade Australije i ministra za imigraciona pitanja, Endrju Džajls, koji je nedavno odbio da komentariše ovaj slučaj kada je upitan od strane novinara.

- Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Međutim, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli na pitanje da li će lobirati da Novaka puste u Australiju.

Prvi čovek Australijan opena sreo se sa Novakom na Lejver kupu u Londonu gde su proćaskali.

- Govorili smo uopšteno, rekao je da bi naravno voleo da se vrati u Australiju, ali da zna da je konačna odluka na federalnoj vladi. Prihvatio je to. To je sada između njih - istakao je Tajli.

Potvrdio je Tajli da će na Australijan openu biti dozvoljeno učešće ruskim i beloruskim teniserima, ali bez zastave i obeležja.

- Neće igrati pod svojom zastavom i neće biti njihove himne, ali su dobrodošli u Australiju - zaključio je Tajli.

Video: Madar oduševljen Novakom: Ceo Izrael priča o njemu danima

(Telegraf.rs)