Pukla bruka: Srbija ispala u kvalifikacijama za Dejvis kup, Slovaci su moćni kad nema Novaka Đokovića!

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Poprilično loše izdanje

Foto: Tanjug/AP

Teniska reprezentacija Srbije doživela je potpunu bruku i sramotu, pošto je u Kraljevu poražena od Slovačke sa 3:0 u kvalifikacijama za Dejvis kup, nakon što su pored dva poraza u singlu, neuspeh i u dublovima zabeležili Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović protiv Lukasa Klajna i Igora Zelenaja sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3.

Nije mogla Srbija da računa na Novaka Đokovića u ovom duelu, međutim, činilo se kao da su bez obzira na to i veliki favoriti jer su svi naši teniseri bolje rangirani od protivnika, ali, čak ni to nije bilo dovoljno da se upiše pobeda pred domaćim navijačima u Kraljevu.

Podbacili su Miomir Kecmanović i Dušan Lajovića u dublovima prvog dana, obojica su poraženi i tako je Slovačka povela sa 2:0, što je značilo da su imali i tri meč lopte. Iskoristili su već prvu, bili su bolji u dublovima i otišli su u glavni žreb za Dejvis kup, dok je polufinalista, naša reprezentacija, ispala već u kvalifikacijama.

Slovaci su bili autsajder i u dubl meču, dok je Srbija uzela brejk već u prvom setu i povela sa 3:2. Činilo se kao da će ovo otići u pravom smeru, ali ubrzo su isti i ispustili pa je sve otišlo u taj-brejk, gde su Slovaci  nakon preokreta poveli sa 1:0 u setovima, dok se nervoza uvukla u naše kosti.

Sve se to videlo u drugom setu, tamo je Slovačka bila mnogo bolja, uzeli su jedan brejk, ubrzo su jedan i izgubili, ali su ga opet povratili. Bili su sigurni, igrali su na visini zadatka i upisali su veoma važnu pobedu.

Reklo bi se da je ovo ogromna bruka Srbije pred domaćim navijačima.

(Telegraf.rs)