Alkaraz ispao u četvrtfinalu, Madrid će imati novog teniskog kralja

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Rubljov je zasluženo slavio posle dva sata borbe

Foto: AP/Tanjug

Protiv Jan-Lenarda Štrufa se nekako izvukao, protiv Andreja Rubljova nije uspeo - aktuelni šampion Madrida Karlos Alkaraz završio je svoje učešće na pomenutom Mastersu u četvrtfinalu!

Treći reket sveta poražen je od Rusa, inače osmog na svetu, rezultatom 2:1 u setovima, i to posle neverovatne borbe koja je trajala dva sata - 4:6, 6:3, 6:2!

Bio je ovo njihov treći međusobni duel i druga pobeda Rubljova koji će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Tejlor Fric - Francisko Čerundolo.

Poveo je Karlitos u setovima, iako se prvi susreo sa situacijom da izgubi svoj servis. Zatim je uzeo brejk Rubljovu i poveo sa 4:2, što mu je bilo dovoljno da privede posao kraju. Mogao je i ranije, imao je dve set lopte na servis Rusa pri rezultatu 5:3, ali se Rubljov nekako izvukao.

Rus je bio taj koji je silovito otvorio drugi set i poveo je sa 3:0, uz brejk. Španac je u trećem i sedmom gemu imao šansu da taj brejk vrati, propustio je ukupno tri šanse, te je meč otišao u treći set.

A tamo je Alkaraz doživeo debakl. Najpre je na startu izgubio servis, onda još jednom u petom gemu i Rubljov je zasluženo otišao u polufinale.

(Telegraf.rs)