Velika nepravda prema Novaku Đokoviću: Organizatori favorizuju Sinera, iako je Srbin pehar podizao šest puta

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nole je šest puta slavio u glavnom gradu Italije

Foto: Marko Jovanović

Masters u Madridu se polako privodi kraju i u šokantnom finalu Andrej Rubljov će doći do drugog najvrednijeg pehara u karijeri, ili će Feliks Ože-Alijasim osvojiti svoj prvi turnir iz serije 1000. Odmah po završetku počeće pripreme za Rim, koji startuje već u sredu.

Novak Đoković se nakon kratke pauze ponovo vraća na teren, ali kao i drugi nosioci propustiće prvo kolo, pa će na terenu biti u četvrtak ili petak. Ono što je ipak privuklo najviše pažnje je potez domaćina koji ide u korist Janiku Sineru.

Italijan je bio prinuđen da se povuče iz četvrtfinala Madrida i zakazanog duela sa Ože-Alijasima zbog problema sa povredom kuka, a u Rimu će svoj meč drugog kola igrati tek u subotu.

U Italiji su odlučili da ga poštede kako bi se što bolje oporavio i stavili ga kasnije od onoga što je planirano prvobitno. Njegova polovina žreba inače počinje u četvrtak.

Kada je u pitanju deo u kom će biti Novak Đoković, on će startovati u sredu, a Noleta na terenu očekujemo najverovatnije u petak, što znači da će rival imati makar dan odmora više.

Srbin je šest puta bio najbolji u glavnom gradu Italije i nikada nije izgubio pre četvrtine finala.

(Telegraf.rs)