Kakve su šanse da će Đoković uzeti Australijan open posle egzibicije sa Alkarazom? Evo šta kažu verovatnoće

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin je danas odigrao pripremni meč u Rijadu

Foto: Wang Haizhou / Xinhua News / Profimedia

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković odigrao je danas svoj prvi meč posle zimske pauze protiv Karlitosa Alkaraza na egzibiciji u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Gledali smo zaista jako zabavan tenis i dosta uzbuđenja, a ovo je moglo da posluži i kao dobra provera za pred Australijan open koji je za samo dve i po sedmice.

Ipak, Alkaraz je slavio posle preokreta u tri seta.

Jasno je kao dan da je Novak veliki favorit za trofej na predstojećem prvom Grend slemu u sezoni, a kladionice su reagovale posle meča sa Špancem u Rijadu i malo su "podigle" kvote na našeg tenisera.

Prošlog puta je kvota na pobedu Đokovića na turniru u Melburnu iznosila svega 1,95, dok je sada ona podignuta na 2,00, što je i dalje skoro 50% verovatnoće (tačnije 47%) da će se okititi titulom.

Drugi favorit za pobedu naravno je i dalje Karlos Alkaraz sa kvotom od 3,75 (oko 21% šanse za pehar), a odmah iza ga prate Janik Siner na kojeg je postavljena kvota od 6,50 (oko 14% verovatnoće) i Danil Medvedev sa 8,00 (oko 11% šanse).

Već dosta iza se nalazi Rafael Nadal koji bi mogao da napravi senzacionalan povratak sa kvotom 17,0 (3%), a Stefanos Cicipas je šesti favorit sa kvotom 20,0 (2%).

Sedmi favorit je Aleksander Zverev sa kvotom 22,0, dok nakon toga idu Holger Rune i Ben Šelton sa po 25,0 i Kasper Rud na kojeg je postavljena kvota 33,0.

(Telegraf.rs)