Đoković ušao u istoriju US Opena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan jubilej za Srbina

Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković ušao je u istoriju US opena, pošto je protiv Bena Šeltona odigrao jubilarni 100. meč u Njujorku!

Nole je na taj način postao i jedni aktivni teniser koji u svojim rukama ima 100 mečeva na US openu, ukupno četvrti ikada.

Na prvom mestu se nalazi Džimi Konors sa 115 duela, drugi je Rodžer Federer sa 103,  a na trećem mestu je Vik Seksas sa 102 meča. Drugu dvojicu Nole će brzo skinutu, već na narednom turniru ako Bog da, dok će morati malo da se pomuči kada je u pitanju Konors.

Novak je, inače, drugi najstariji igrač koji igra polufinale US Opena, a baš Konors je ispred njega sa 39 godina koliko je imao 1991. na turniru.

Novak je trijumfom protiv Šeltona stigao i do svog jubilarnog 10. finala na US Openu, te još jednom potvrdio da je tvrd orah za sve amerikance u Njujorku.

Imao je i zanimljivu proslavu, kada je "ugasio" i publiku i samog Šeltona, a u nastavku možete pogledati i ko je sve od poznatih bio na tribinama. Uz podsećanje da su tu direktor Crvene zvezde marko marin, holivudske glumice i čuveni muzičar:

(Telegraf.rs)