Neverovatna priča: Novak na 10 dana završio karijeru, Stefan i Jelena ga trikom ubedili da se vrati iz penzije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od tog momenta Nole je osvojio isti broj Grend slema pehara kao do tada i oborio skoro sve moguće rekorde

Foto: PA Images / Alamy /Jack Hill / News Licensing/ Profimedia

Malo je reći da je Novak Đoković obeležio nedelju za nama. Rekordni 24. Grend slem trofej osvojen u Njujorku stavio ga je na prvo mesto večne liste po ovom parametru u Open eri.

Ne samo domaći već i svetski mediji ponovo na svojim naslovnicama i u glavnim pričama pišu o srpskom asu, što je najbolji pokazatelj šta je sve iza sebe već ostavio Nole.

Poznati američki novinar Grejem Bejsindžer, i čovek koji je uradio intervjue sa mnogobrojnim svetskim sportskim zvezdama, uključujući i Đokovića 2020. godine tada je objavio malo poznatu priču iz 2018. godine, a koji se tiču razmatranja o završetku karijere verovatno najboljeg tenisera svih vremena.

Noletova supruga Jelena je ispričala da je on nakon poraza od Benoe Pera u prvom kolu Mastersa u Majamiju zbog problema sa povredom lakta odlučio da se povuče iz tenisa.

- Nakon što je imao ozbiljne bolove u laktu tokom perioda od godinu dana, zbog čega je često gubio u prvim rundama turnira u martu 2018. godine je saopštio porodici i timu da je da je gotovo. Rekao je svojim saradnicima da kontaktiraju sponzore i da im saopšti jasno da prekida, bilo to na šest meseci ili godinu dana, ili zauvek i da ukoliko oni žele da raskinu saradnju sa njim da ga obaveste i da će on to razumeti.

Nekoliko dana nakon toga Novak je bio na odmoru sa porodicom i tada je došlo do velikog obrta.

- Stefan i ja smo igrali mini-tenis sa mašinom za lopte i bilo je vrlo zabavno. Novak je video kako se zabavljamo i želeo je da se pridrži, ali mu je rečeno da je završio sa igranjem tenisa i da ih ostavi na terenu. Ipak, Stefan mu je "dozvolio" da se pridruži i on je počeo da servira. Dan po dan osećao se sve bolje, osećaj u laktu je bio sve lakši i do kraja odmora povratio je sve ono što je imao pre i delovao je još motivisanije.

Kontakt sa Marjanom Vajdom je ponovo uspostavljen i ostalo je istorija. Đoković je shavtio koliko on zapravo oobožava tenis i snagom volje prevazišao je probleme sa kojima se suočio.

Četiri meseca kasnije osvojio Vimbldon, potom i US Open, a na kraju godine vratio se na prvo mesto ATP liste. Pre penzije u trajanju od deset dana Novak je osvojio 12 Grend slemova, a sa US Openom 2023. je osvojio isti taj broj nakon povratka. Impresivno.

(Telegraf.rs)