Rodžerov priručnik za plakanje posle poraza: Dao je veliki savet svim mladim favoritima koji su pali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švajcarac dobro zna kako je kada emocije prevladaju

Rodžer Federer udelio je nekoliko saveta mladim teniskim nadama, koji ne uspevaju da se izbore sa očekivanjima.

Na startu Vimbldona su ispali Naomi Osaka, Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas, svi imaju 22 godine i manje, a među glavnim su favoritima i nosiocima.

Nije im strano da se na konferencijama pojave na ivici suza, frustrirani, što je primetio i Federer. Poznato je i da je on umeo da zaplače kao mlađi, pa je znao šta da poruči naslednicima.

- Razumem ih, i ja sam bio "gospodin Emotivni", dolazim iz ite priče, neko sve podnese teže. Neko bude opušteniji. Nekome su potrebni sati da se oporavi, nekome dani, sve zavisi od osobe - rekao je Federer.

Foto: AP/Tanjug

- Turnir kao Vimbldon ti predstavlja sve, veoma je važan, zato, sedi, budi tužan dva sata, ili četiri, koliko god ti je potrebno kada si tužan. Onda odvrni tuš najjače, i ostavi suze u svlačionici. Kada jednom to uradiš, osetićeš da je sve lakše.

Iznenadio je Rodžera još poraz Dominika Tima od Sema Kverija.

- Prva nedelja te uvek ozbiljno testira, testira ti nerve malo više, a da budem iskren, iznenadila me je ova pobeda Kverija, ali da budemo iskreni, Saša Zverev i Dominik Tim ipak nisu poznati kao ljubitelji trave. Njihovo posrtanje je sa te strane možda malo normalno, a Dominik je usput imao težak žreb.

VIDEO - Gospodske reči Novaka na prozivke Kirjosa

(Telegraf.rs)