Anonimni Francuz je naredni Novakov rival: Skinut "skalp" još jednog favorita! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski teniser Ugo Umber sledeći je protivnik Novaka Đokovića u četvrtom kolu Vimbldona

Foto: Tanjug/AP

Dvadeset jednogodišnji Francuz je pobedio favorizovanog Kanađanina Feliksa Ožer-Alijasima u trećoj rundi Vimbldona sa 3-0 u setovima 6:4, 7:5 i 6:3.

Iako dve godine mlađi od Umbera, Ožer-Alijasim je na turnir došao kao 21. igrač, a francuski predstavnik kao 66. teniser planete.

Umberu su bila potrebna dva sata, tokom kojih je mnogo bolje koristio svoj drugi servis kao oružje i iz njega realizovao više poena od oponenta.

Bolje je i riternirao i tako otežavao posao Ožer-Alijasimu. U prvom setu mu je bio dovoljan jedan brejk u sedmom gemu kada je iskoristio jedinu brejk loptu za 4:3.

Foto: Tanjug/AP

Dvaput je potom spasavao priliku Kanađanina za ribrejk, pre nego što je potvrdio prednost i poveo 5:3, a kasnije svojim servisom potvrdio i osvajanje prvog seta.

U drugom je Feliks rano poveo, ali nije sačuvao suficit dalje od 5:3. Tada je izgubio servis dvaput zaredom, a Umber je duplirao plus u setovima.

Treći je nakon svega bio formalnost. Ožer je pružio otpor samo u prvom gemu koji je izgubio na svoj servis i to je bio jasan signal da će uporniji Francuz proći dalje.

Umber je za Đokovića nepoznanica jer njih dvojica do sada nisu igrali međusobne mečeve.

VIDEO - Đoković i teniski akrobata iz Srbije napravili šou izvan stadiona Vimbldona

(Telegraf.rs)