Kirjos uništio Krajinovića za 3. kolo Vimbldona: Srbin nije imao rešenje za bombe iz servisa

Naš teniser nije imao nijednu brejk loptu, a Kirjos je čak 24 puta odservirao as

Foto: Tanjug/AP

Filip Krajinović je doživeo ubedljiv poraz u drugom kolu Vimbldona, pošto je bolji od njega bio Nik Kirjos, koji ga je bukvalno počistio sa terena sa 3:0 (6:2, 6:3, 6:1).

Kirjos je opravdao ulogu favorita, a svakako se mnogo veći otpor očekivao od srpskog tenisera, naročito što je prošle nedelje igrao finale Kvinsa.

Međutim, Krajinović nije imao nikakvo rešenje za Kirjosov servis, koji je u prvom setu svaki servis gem osvojio bez izgubljenog poena, a tako je bilo i u nastavku meča uglavnom.

Sa druge strane, kod Krajinovićevih servisa je konstantno bilo problema i brejk lopti za Australijanca, koji je redovno pretio da će mu oduzeti servis.

Tako je u prvom setu dva puta napravio brejk, u drugom je to uradio jednom, a mogao je i u još jednom gemu takođe.

Foto: Tanjug/AP

Početkom trećeg seta, u najdužem gemu od starta meča Kirjos je posle četiri izjednačenja i četiri brejk lopte uspeo da napravi novi brejk i tako već na startu trećeg seta faktički slomio otpor našeg tenisera.

Krajinovićeva igra se u nastavku potpuno raspala, pretrpeo je ubrzo još jedan brejk bez osvojenog poena i na kraju je samo bilo pitanje kojim će rezultatom slaviti Australijanac.

Kirjosa u narednom kolu čeka pobednik iz meča Cicipas - Tompson, gde je Grk veliki favorit i vodi sa 1:0 u setovima trenutno, a nema sumnje to će biti veliki spektakl.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)