"Mislio sam da je moj brod prošao": Kirjos vrlo emotivno komentarisao plasman u polufinale Vimbldona

Australijanac je slavio protiv Kristijana Garina iz Čilea za plasman među četiri najbolja

Foto: Tanjug - AP

Australijski teniser, Nik Kirjos jedini je koji je uspeo u tri seta da dođe do pobede i plasmana u polufinale Vimbldona, pošto su svi ostali učesnici morali da traže taj svoj put kroz pet odigranih setova. On je danas "srušio" Kristijana Garina iz Čilea - 3:0 (6:4, 6:3, 7:6).

Nik je na terenu proveo nešto manje od dva sata, pa će kao svež dočekati ili Nadala ili Frica koji su u momentu kucanja ovog teksta igrali peti set u veoma uzbudljivom meču na Centralnom terenu Vimbldona.

Ponosan je bio Australijanac na svoj rezultat i vrlo emotivno je prokomentarisao svoju pobedu ispred navijača.

- Odlična atmosfera ovde, nisam ni pomislio da bih mogao do polufinala Vimbldona. Mislio sam da je moj brod već prošao. Nije baš bilo mnogo sjajnih momenata u mojoj karijeri, ali ponosan sam na svoj rad i sve što mi je donelo jedan ovakav rezultat.

Ono što je podatak za nevericu je činjenica da Kirjos nema trenera, jer smatra da niko drugi ne poznaje tenis bolje od njega samog.

- Nemam trenera. Ne želim da stavim taj osećaj tereta na nekoga. Niko ne zna moj tenis bolje od mene, ja razumem da mnogi ne razumeju moj način bavljenja ovim sportom. Garin je sjajan igrač, bio je težak meč, bilo je trenutaka kada sam imao dosta sreće u igri...

O polufinalu ne želi da razmišlja. Zna šta će prvo večeras uraditi.

- Ne želim da razmišljam još o polufinalu, još je mnogo posla ispred mene. Ići ću na večeru sa ocem, to je nešto što uvek radim. I to je to. 

Video: Jelena Đoković obišla muzej na Vimbldonu: Snimila je Novakovu opremu u kojoj je osvojio prvi trofej

(Telegraf.rs)