SRBIN izmislio PASULJ koji ne nadima i ne izaziva GASOVE!

Pronalazač iz Bora uspeo je da stvori specijalni, briketirani pasulj koji se kuva samo 20 minuta, a pritom ne izaziva mučne tegobe zbog kojih mnogi izbegavaju ovu izuzetno zdravu namirnicu

Borski pronalazač i inovator Jovan Stojanović, osmislio je i napravio mašinu za briketiranje koja pravi brikete od pasulja, kakvih nema na tržištu.

O OVOM SRBINU PRIČA CELA EVROPA: Napravio LAMPU, koja će promeniti SVET! (FOTO)

Ono što je najznačajnije jeste da na ovaj način obrađeni pasulj ima odstranjene sve elemente koji se odnose na vlagu i gasove, pa tako nema ni dobro poznatih "neželjenih desjtava" ove mahunarke. Instant pasulj namenjen je za ishranu, a njegova prednost je u tome što se daleko brže priprema od običnog pasulja, pa je tako ručak gotov već za dvadesetak minuta.

Ovo nije jedina inovacija koju je Stojanović izmislio. Prva mašina koju je napravio bila je za hladno ceđenje ulja iz svih vrsta uljarica - konoplje, koščica badema, oraha, tikve, šipka, suncokreta...

Pogledajte i druge zanimljive priloge iz produkcije Telegraf now televizije:

(VIDEO) SVETSKI KUVAR KUVA SAMO ZA TELEGRAF: Napravite fini specijalitet od RIBE! (RECEPT)

(VIDEO) E, ovako se pravi najbolje KUVANO VINO! (RECEPT)

(Telegraf.rs / Dejana Stojanović)