NAJVEĆE ZABLUDE o hrono ishrani OTKRIVA njen tvorac ALEN DELABO! (VIDEO)

Tajna je da nikada ne pokušavate da izgubite kilažu, već da počnete samo pravilno da jedete

Tvorac jednog od najpoznatijih režima ishrane u svetu - hrono ishrane, Francuz dr Alen Delabo promovisao je svoju knjigu "Hrono ishrana na francuski način" u Beogradu. Delabo je za sve koji žele da pređu na ovaj način ishrane govorio zašto je ovaj način života dobar, u čemu je tajna, i koje su najveće zablude kada je hrono ishrana u pitanju.

DIJABETIČARI: Evo kako HRONO ISHRANA utiče na vaše telo!

- Jedna od najvećih zabluda je da hrono ishrana sadrži previše proteina, dok su drugi pisali o tome kako ne sadrži proteine uopšte. To nema veze sa istinom, jer količina proteina je individualna, i zavisi od potrošnje energije, i čime se ljudi bave količina proteina će biti prilagođena - rekao je Delabo, i dodao da je bilo potrebno i 50 godina da se nađe način za uravnoteženu ishranu, i nije se uspevalo u tome. A, onda je on, potpuno slučajno došao do tog režima ishrane, jer je bio gerijatar, a istovremeno je trebalo da smrša 30 kilograma, jer se ugojio kada je ostavio cigarete.

Počeo je na sebi da primenjuje iste metode koje je primenjivao na starijim osobama, koje su kod njega praktično procvetale.

- Posle takvog režima vrlo malo sam imao oboljenja i smrtnih slučajeva, a onda sam krenuo i da istražujem o tom režimu. Tajna je da nikada ne pokušavate da izgubite kilažu, već da počnete samo pravilno da jedete, a onda to dolazi samo po sebi - kaže Delabo. Kako kaže, ukoliko neko ima višak kilograma izgubiće kilažu, a ukoliko ima manjak, doći će na idealnu.

Ovo je jedan od recepata tvorca hrono ishrane:

Doručak - jaja i sir sa hlebom, uz puter i maslinovo ulje

Ručak - biftek, pomfrit i neki sos

Užina - Avokado i unutra stavite džem ili med

Večera: Riba (rečna ili morska) sa salatom, nekim sosem

Delabo dodaje da se pije voda, može i kafa i čaj, samo je zabranjen šećer.

Hrono ishrana predstavlja ozbiljan i medicinski testiran način da hranu koju volite konzumirate prema biološkom časovniku organizma, i, prema rečima dr Delabo, rezultati su neverovatni. On u svojoj knjizi predstavlja pravila ovog načina ishrane kojih se, kako kaže, svi lako mogu pridržavati, a knjiga je namenjena svima koji žele da izgube kilograme.

Dr Alen Delabo je doktor medicine, hrono nutricionista, direktor odseka za klinička istraživanja IREN'S-a, Evropskog Instituta za istraživanje ishrane i zdravlja, vrhunski stručnjak koji je razvio revulucionaran hrono metod ishrane. Iako je bilo spekulacija da postoji više vrsta hrono ishrane, ne, postoji samo jedan način, a njegov tvorac je upravo Delabo.

Pored njega, na promociji je pričala Ana Ćubela, autor bestselera "Hrono kuhinja", koja piše i blog o ovom načinu ishrane, a sa svojim čitaocima deli i savete i recepte kako sprema raznovrsna jela, i to možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)