VLADA SRBIJE: Jedinstveni po svim pitanjima

Vlada Srbije je u proteklih šest meseci postigla ozbiljne rezultate u ostvarenju gotovo svih ciljeva postavljenih prilikom njenog formiranja, ocenjeno je na sednici na kojoj je analiziran dosadašnji rad Vlade

Vlada Srbije u izuzetno teškim unutrašnjim i međunarodnim uslovima jedinstvena je po svim najvažnijim pitanjima, jer Srbija neće i ne sme da propusti istorijsku šansu da uđe u Evropsku uniju, odbrani svoje državne i nacionalne interese i osigura prosperitet za sve građane, rečeno je današnjoj sednici Vlade.

Vlada Srbije je u proteklih šest meseci postigla ozbiljne rezultate u ostvarenju gotovo svih ciljeva postavljenih prilikom njenog formiranja, ocenjeno je na sednici na kojoj je analiziran dosadašnji rad Vlade.

Vlada Srbije je unapredila dijalog sa privremenim institucijama vlasti u Prištini sa ciljem postizanja pravednog rešenja koje će obezbediti opstanak Srba u Pokrajini i trajni mir u regionu, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vraćanje transparentnog dijaloga o Kosovu i Metohiji u institucijalne okvire, spremnost da se dođe do stabilnog rešenja i sprovedu dogovori u skladu sa državnim i nacionalnim interesima, podigli su međunarodni kredibilitet Srbije i ubrzali put ka Evropskoj uniji, rečeno je na sednici.

Evropska unija u Srbiji ima doslednog partnera, na putu sigurnih reformi i unapređenja odnosa i nosioca novih vrednosti u regionu, ističe se u saopštenju, i dodaje da Srbija očekuje da ubrzo otpočnu pregovori o pristupanju EU.

Srbija nikada nije bila bliža Evropskoj uniji i Vlada će nastaviti da sprovodi suštinske reforme i ispunjava međunarodne obaveze, rečeno je na sednici.

Vlada je usvojila više predloga zakona o iz oblasti energetike i građevine.

(I. M. / Tanjug / Foto: Tanjug)