Proglašeni pobednici 6. Cinema City festivala

Na ovogodišnjem Cinema City festivalu nagrada Ibis za najbolji film pripala je filmu Srđana Golubovića "Krugovi", dok je nagradu za najboljeg glumca dobio Nebojša Glogovac, a Dara Džokić za najbolju žensku ulogu

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja ovogodišnjeg festivala Cinema City dodeljene su nagrade i priznanja autorima i glumcima čija su se ostvarenja i glumačke bravure posebno izdvojile. Žiri u sastavu: nemačka rediteljka Katrin Gebe, izaelski producent Marek Rozenbaum i francuski glumac i reditelj Šad Šenuga, pre saopštenja pobednika naglasili su da imaju veliko zadovoljstvo da istaknu visok standard u srpskoj kinematografiji danas.

- U toku festivala saznali smo da postoje budžetska smanjenja koja će nauditi srpskoj filmskoj industriji. Želeli bismo da uputimo apel Vladi Srbije da nastave da podržavaju film. Srpski film je najbolji kulturni ambasador građana Srbije u inostranstvu i doprineće boljem razumevanju ljudi u Srbiji širom sveta. Zato verujemo da mu treba pomoći - rekao je Šenuga.

Specijalno priznanje za animirani film pripalo je filmu "Povratak", režisera Jelene Oroz koji se nagrađuje za efektnu realizaciju, nadrealne i duhovite priče.

Specijalno priznanje dodeljeno je glumcima Milici Trifunović i Mladenu Sovilju, za suptilno i inventivno odigrane uloge u filmu "Dosta dobra lamperija'.

Publika je odlučivala o pobedniku selekcije Exit Point i pobedu je odneo film "Pismo ćaći" reditelja Damira Čučića.

(Telegraf.rs)