Patrijarh Irinej primio biznismene!

Srpskog patrijarha Irineja danas je posetila delegacija kluba Privrednik, predvođena vlasnikom "MK grupe" Miodragom Kostićem

Srpskog patrijarha Irineja danas je posetila delegacija Srpskog privrednog kluba Privrednik, predvođena predsednikom Miodragom Kostićem.

Članovi delegacije i patrijarh razgovarali su o ciljevima i zadacima koje čine misiju kluba, a akcenat je stavljen na očuvanje tradicionalnih srpskih vrednosti.

- Patrijarh se saglasio da je posebno potrebno brinuti o pravim vrednostima koje su vekovna karakteristika srpskog naroda i vrednosti dobrog srpskog domaćina - saopštio je Privrednik.

Razgovarano je i o posledicama ekonomske krize na stanovništvo, kao i o eventualnim koracima ovog kluba koje bi u relativno kratkom roku mogle uticati na njihovo ublažavanje, navodi se u saopštenju.

Delegacija Privrednika, koju je predvodio predsednik Miodrag Kostić i članovi Izvršnog odbora Miodrag Babić i Slobodan Petrović su najavili da će i dalje davati svoj pun doprinos radu Skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog Save, kao i pomoć pri izgradnji nove crkve na Kopaoniku.

(Telegraf.rs/ Tanjug)