NOVI REKORD: Pošta Srbije zaradila čak 725,4 miliona dinara za prva tri meseca u 2014!

Pošta Srbije postalo je javno preduzeće sa jednim od najboljih poslovnih rezultata ikad: poslovi rashodi manji za 8,7 odsto od planiranih, a dobit za prva tri meseca 2014. veći za 66,8% u odnosu na isti period 2013. godine

Pošta Srbije postalo je javno preduzeće sa jednim od najboljih poslovnih rezultata ikad. Nadzorni odbor Javnog preduzeća Pošte Srbije na današnjoj sednici usvojio je Izveštaj o poslovanju za prva tri meseca ove godine kao i Izveštaj o stepenu realizacije Programa poslovanja za period januar - mart 2014.godine i rezultati su, kako se navodi - bolji od najboljih. Kako je navedeno u saopštenju ostvareni rezultati koji uveliko nadmašuju one iz istog perioda prethodne godine, a koji su inače bili rekordni.

- JP „Pošta Srbije“ je u izveštajnom periodu januar-mart 2014. godine poslovalo u zoni poslovnog dobitka u iznosu od 725,4 miliona dinara što je više za 66,8% u odnosu na isti period 2013. godine. Ostvarena je neto dobit od 672,2 miliona dinara, što je 38,6% više nego u isto vreme prošle godine. Puna pažnja posvećena je racionalizaciji poslovanja i kontroli troškova, o čemu svedoči i podatak da su poslovni rashodi manji za 8,7 odsto od planiranih. U posmatranom periodu je realizovano 126,5 miliona usluga, čime je plan prebačen za 10,8 a prošla godina nadmašena za 11,4 odsto.

Kako se navodi "Pošta je u prva tri meseca 2014. godine investirala 950,7 miliona dinara, najvećim delom u opremanje regionalnih poštansko-logističkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, što je preduslov za uvođenje automatizovane prerade pošiljaka, a ovaj rezultat ima još više na značaju kada se zna da ga je Pošta Srbije ostvarila je u najoštrijoj tržišnoj utakmici sa 49 konkurenata u osnovnoj delatnosti".

(Telegraf.rs)