Teško ranjeni gradonačelnik Harkova prebačen na lečenje u Izrael

- Izraelski lekari su sinoć došli u Harkov i pohvalili rad naših doktora, ali su ipak preporučili da gradonačelnik Genadij Kernes bude prebačen na lečenje u Izrael - Izjavio je portparol gradskog veća Jurij Sidorenko

Gradonačelnik Harkova na istoku Ukrajine Genadij Kernes, koji je juče teško povređen pošto ga je nepoznati napadač ranio iz vatrenog oružja, prevezen je tokom noći u Izrael na dalje lečenje, izjavio je portparol gradskog veća Harkova Jurij Sidorenko.

- Izraelski lekari su sinoć došli u Harkov i pohvalili rad naših doktora ali su ipak preporučili da gradonačelnik bude prebačen na lečenje u Izrael. Oni su zaključili da je transport pacijenta moguć, pa je avion sa njima poleteo sa aerodroma u Harkovu jutros oko 3:20 časova - rekao je Sidorenko za Interfaks, a preneo je Glas Rusije.

Kernes je ranjen juče u leđa dok je bio na džogingu, nakon čega je u nesvesnom stanju prebačen na hitnu operaciju, izjavio je direktor Instituta za hirurgiju u Harkovu Valerij Bojko. Operacijom je zaustavljeno krvarenje, ali je Kernes i dalje u teškom zdravstvenom stanju.

(Telegraf.rs / Tanjug)