Ištvan Pastor napadnut u Budimpešti!

Bivši narodni poslanik mađarskog parlamenta iz stranke Jobik, Tamaš Gaudi-Nađ, primetio je Pastora na trgu u Budimpešti i pozvao demonstrante koji su mu prišli, gurali ga i psovali

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara napadnut je u Budimpešti gde je prisustvovao konstituisanju mađarskog parlamenta.

Bivši narodni poslanik mađarskog parlamenta iz stranke Jobik, Tamaš Gaudi-Nađ, primetio je Pastora na Trgu Lajoša Košuta  i nazvao izdajnikom.

Demonstranti sa trga su na poziv bivšeg poslanika, prišli Pastoru, gurali ga i psovali. Mađarski portali HVG i Origo tvrde da su Pastora i pljunuli. Čitavu situaciju prekinula je policija koja je bila primorana da interveniše.

Napad je bio orkestriran sa lica mesta putem megafona, a govoreno je da sam ja izdajnik, nakon čega je desetak ljudi krenulo prema meni i počeli su da me guraju i pljuju - rekao je Pastor, koji se trenutno nalazi na putu od Budimpešte prema Srbiji.

On je dodao da je nekako uspeo da izađe iz te gomile, a kako je naglasio, najviše je razočaran činjenicom da mu niko nije pritekao u pomoć.

- Kada čovek bude stalno optuživan za izdaju, u Mađarskoj za nacionalnu izdaju, u Srbiji kao pretnja stabilnosti ili kao izdajnik vojvođanskih interesa, u jednom trenutku mu zaista bude dosta svega - naveo je Pastor sa izrazitom gorčinom u glasu i dodao da nije zadobio teže povrede niti da je bilo jačih udaraca.

(Telegraf.rs / Tanjug)