KIJEV: Nastavljamo sa vojnim operacijama na istoku

- Kontrateroristička operacija će biti nastavljena bez obzira na bilo koju odluku bilo koje subverzivne ili terorističke grupe u regionu Donjecka na istoku Ukrajine - rekao je sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrij Parubij

Ukrajinska vojna operacija protiv proruskih pobunjenika biće nastavljena bez obzira što ih je ruski predsednik Vladimir Putin pozvao da odlože referendum o nezavisnosti od Ukrajine, izjavio je danas sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrij Parubij.

- Kontrateroristička operacija će biti nastavljena bez obzira na bilo koju odluku bilo koje subverzivne ili terorističke grupe u regionu Donjecka na istoku Ukrajine - rekao je Parubij novinarima u Kijevu, preneo je AFP.

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je u sredu na razgovore između ukrajinskih prozapadnih vlasti i separatista na istoku Ukrajine, korak koji je Kijev protumačio kao dokaz da međunarodni pritisak na Moskvu funkcioniše.

Putin je, takođe, pozvao aktiviste da odlože referendum o nezavisnosti sazvan za 11. maj i saopštio je da je povukao ruske vojnike sa granice sa Ukrajinom.

(Telegraf.rs / Tanjug)