VUČIĆ: Najteži mi je bio razgovor s građevinarima!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovor sa građevinarima bio izuzetno težak i naglasio da će država pokušati da im pomogne, ali da će mnoge stvari morati da se menjaju

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da je razgovorom s predstavnicima bankarskog sektora zadovoljan, da su sa čelnicima stranih kompanija u Srbiji precizirani neki konkretni potezi za bolji investicioni ambijent, a da mu je razogvor s građevinarima bio najteži.

- Veoma mi je težak bio taj sastanak, svašta sam video i mislio sam da sve znam o srpskoj privredi i gledaćemo da koliko možemo pomognemo, ali ćemo mnogo morati da menjamo. Mi nemamo više ni keramičare, ni vodoinstalatere, o inženjerima da ne govorim... - rekao je Vučić na konferenciji za novinare i najavio sastanak sa srpskim privrednicima.

S predstavnicima bankarskog sektora ugovoreni su detalji o isplati subvencionisanih kredita koji, kako je rekao Vucić, ne treba da omoguće samo povećanje likvidnosti domaćih preduzeća nego i finansijsku relaksaciju.

Kad je reč o dinarskim kreditima oni će, objasnio je, biti odobravani na period šest plus 12 meseci, prvih sest meseci je grejs period, a kamata će biti između pet i 5,9 odsto, što je gotovo besplatan kredit, pri čemu će država u narednom periodu isplatiti sve obaveze koje ima prema bankama.

(Telegraf.rs / Tanjug)