POMAŽU BRAĆI: Mirne demonstracije srpske dijaspore u Nirnbergu!

- Draga braćo i sestre kad naš narod u domovini proživljava najteže trenutke, traume, gde su im životi u opasnosti, gube imovinu, budimo od primera i okupimo se u što većem broju - poručuju Srbi iz Nemačke, koji će se okupiti sutra u 14 časova u Nirnbergu ispred crkve Svetog Lorenca

Radio Srna Bosanka iz Nirnberga u Nemačkoj organizuje sutra u 14 časova skup naših ljudi ispred crkve Svetog Lorenca (Lorenzkirche), saznaje Telegraf.

Prema rečima naših čitalaca iz Nirnberga, Natalije Pejčić, Jelene Avramović, Saše Aletića i Mitre Savanović okupljeni će se mirno prošetati do Centralne stanice (Hauptbahnhof) noseći transparente "Pomozimo ljudima u Srbiji i Bosni i Hercegovini".

- Bićemo medijski propraćeni, a cilj našeg okupljanja i mirnih šetnji, skrenuće pažnju građanima Nirnberga. Takođe ćemo motivisati naše ljude po drugim gradovima Evrope i sveta da učine isto. Pozivam sve naše građane iz Srbije i Bosne koji žive u Nirnbergu, a naravno i ostalih naših republika da nam se sutra dostojanstveno pridruže objasnili su čitaoci i dodali:

- Draga braćo i sestre kad naš narod u domovini proživljava najteže trenutke, traume, gde su im životi u opasnosti, gube imovinu, budimo od primera i okupimo se sutra u što većem broju.

Plakati se mogu nabaviti večeras do 20 časova na Centralnoj stanici (Hauptbahnhof) u Mileru i na njima ispisati ono što će, prema rečima Telegrafove čitateljke "u svakom Nemcu probuditi ljudskost da pomogne našem narodu".

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(K.V.)